Relaxed lesgeven aan kinderen


Deze module is voor jou als je, na het volgen van je kinderyoga opleiding, enthousiast aan de slag bent gegaan in de praktijk en hebt gemerkt dat het lesgeven aan kinderen anders verloopt dan je in gedachte had. Je wens om kinderen in jouw yogales volledig zichzelf te laten zijn, ze niets op te dringen en vooral veel ruimte te geven voor eigen inbreng, is in de praktijk misschien anders uitgepakt dan je had gehoopt. Ondanks alle mooie intenties heb je je meer dan eens het gevoel gehad dat je politieagent stond te spelen voor een zooitje ongeregeld. Tijdens deze module gaan we met elkaar in gesprek over datgene waar je tegenaan kunt lopen als je yogales geeft aan kinderen. Je leert  praktische en speelse technieken om van een klas een hechte groep te maken, waarbij je positief en wederzijds contact maakt met de kinderen, week in en week uit. Deze module is speciaal ontwikkeld om het lesgeven makkelijker en plezieriger te maken. Vragen die aan de orde komen zijn:

  • Hoe ga ik om met groepsdynamiek en de chemie tussen bepaalde kinderen?
  • Hoe ga ik om met probleemgedrag in de les?
  • Hoe creëer ik een veiligheid groep en een sfeer van verbondenheid?
  • Hoe bewaar ik de rust in mezelf en in de groep?
  • Hoe bewaak ik mijn eigen grens en maak ik deze duidelijk?
  • Hoe stel ik positief grenzen aan het gedrag van kinderen?
  • Hoe breng ik orde en structuur aan in mijn les?
  • Hoe rond ik de les af met een goed gevoel over wat ik heb neergezet?

De dag wordt afgesloten met een deugdenyogales over samenwerken. In deze les staan vertrouwen, respect rekening houden met elkaar en plezier centraal. Kortom het wordt een leerzame dag met heel veel nieuwe inspiratie.

 

Informatie

De module is speciaal ontwikkelt voor kinderyoga docenten, maar ook te volgen door iedereen die lesgeeft aan groepen kinderen. De training wordt gegeven door kinderyogaspecialist Helen Purperhart. Helen heeft ruimt 10 jaar gewerkt op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen in Amsterdam. De cursus is inclusief lesreader.

Lesdata
Kosten
125,00
Inschrijvingen
2 / 14
1) Vr 17-Mei 201910.30-16.30 uur
Relaxed lesgeven
Docent: Helen Purperhart
Adres: Operetteweg 92 in Almere