Yoga op school en in de klas


Tijdens deze module  leer je hoe je stoelyoga kunt aanbieden in de klas. Je krijgt praktische tools om meer rust en ontspanning in de klas te brengen aan het begin van de schooldag, in de pauze en aan het einde van de schooldag. De verschillende oefeningen zoals gronden, bewegen, samenspel, ontspannen en mediteren in deze lesmethode zijn er op gericht om kinderen meer te verbinden met hun lijf, gevoel, denken en verbeeldingskracht waardoor onrust in de klas wordt verminderd. De oefeningen zijn gemakkelijk te doen en kunnen zowel klassikaal als individueel worden  geven. De oefeningen zijn onder verdeeld in thema’s die nauw aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en het dagelijkse gebeuren op school.  De oefeningen zijn praktisch en overzichtelijk doordat je ze allemaal in de klas kunt doen. Je hoeft daarvoor dus niet naar een andere ruimte in de school. Daardoor is het heel laagdrempelig om uit te voeren. De oefeningen zijn zorgvuldig beschreven in de manual, zodat de docent er direct mee aan de slag kan.

 

Informatie

De cursus wordt gegeven door Helen Purperhart. De modules geldt als nascholing voor de Academie voor mindful teaching van Eline Snel.  Het boek 'klas in balans' wordt aanbevolen bij deze cursus. Klik op onderstaande link om je in te schrijven. Klik hier om een artikel over yoga in de klas te lezen van leraar.nl

 

Data Prijs Locatie Inschrijven
Zaterdag 19 september € 125 Almere Klik hier>>
Zondag 13 december € 125 Almere info volgt

 

    

 

NB. Heb je nog vragen? Bekijk dan de FAQ pagina of daar antwoord wordt gegeven op je vraag. Of stuur een mail via het contactformulier.