Yoga op school


Tijdens deze module  leer je hoe je yoga kunt aanbieden in de klas.  Je krijgt praktische tools om meer rust en ontspanning in de klas te brengen. De verschillende oefeningen zoals gronden, bewegen, samenspel, ontspannen en mediteren in deze lesmethode zijn er op gericht om kinderen meer te verbinden met hun lijf, gevoel, denken en verbeeldingskracht waardoor onrust in de klas wordt verminderd. De oefeningen zijn gemakkelijk te doen en kunnen zowel klassikaal als individueel worden  geven. De oefeningen zijn onder verdeeld in thema’s die nauw aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en het dagelijkse gebeuren op school.  Je krijgt tips hoe je rust en ontspanning kunt brengaan aan het begin van de schooldag, in de pauze en aan het einde van de schooldag. De oefeningen zijn praktisch en overzichtelijk doordat je ze allemaal in de klas kunt doen. Je hoeft daarvoor dus niet naar een andere ruimte in de school. Daardoor is het heel laagdrempelig om uit te voeren. De oefeningen zijn zorgvuldig beschreven in de manual, zodat de docent er direct mee aan de slag kan.

 

Informatie

De cursus wordt gegeven door Helen Purperhart. De modules geldt als nascholing voor de Academie voor mindful teaching van Eline Snel.  Het boek 'klas in balans' wordt aanbevolen bij deze cursus. Klik op onderstaande link om je in te schrijven.

 

Data Prijs Locatie Inschrijven
Zaterdag 18 mei € 125 Almere Klik hier»

 

    

 

NB. Heb je nog vragen? Bekijk dan de FAQ pagina of daar antwoord wordt gegeven op je vraag. Of stuur een mail via het contactformulier.