Wat is chakrayoga?


Chakra’s zijn 7 energieknooppunten waarlangs energie omhoog en omlaag stroomt. Elke chakra correspondeert met bepaalde aspecten van jezelf. Die kun je ontdekken door je meer te verdiepen in de chakra’s en ermee te werken.  Wanneer de energie van de chakra's is geblokkeerd krijg je last van specifieke klachten. Vandaar dat je de ene keer een brok in je keel voelt en de andere keer  ergens een punthoofd van krijgt. Je merkt dat bepaalde thema’s vaker een rol spelen in je leven en het moeilijker is om datgene waar je naar verlangt te realiseren.  Chakrayoga nodigt je uit om op zoek te gaan naar het vinden van evenwicht in jezelf. Als je die kennis hebt ontwikkeld, kun je jezelf ontwikkelen, groeien en je leven beter maken. Je ontwikkelt een zelfbewuste levenshouding, krijgt meer zicht in wie je bent, wat je beweegt en waarnaar je verlangt. Het chakrasysteem kan je helpen om je dromen, wensen en ideeen te realiseren. Chakrayoga helpt je bij het vinden van evenwicht in jezelf door de energie van je chakra’s goed te laten stromen en de positieve eigenschappen die je van nature in je hebt meer tevoorschijn te laten komen.