Internationale en nationale erkenning


Jip & Jan is geaccrediteerd bij verschillende beroepsorganisaties voor (kinder)yoga en kindercoaching. Dit zijn zowel wereldwijd erkende beroepsorganisaties als nationale beroepsorganisaties. De organisaties bieden ondersteuning, training en ontwikkeling aan al hun leden. Het doel is ervoor te zorgen dat aangesloten personen en organisaties zijn opgeleid volgens de hoogste normen en dat zij hoge professionele kwaliteit bieden aan hun eigen studenten. Dit zorgt voor vertrouwen bij het grote publiek wanneer ze kiezen voor een geregistreerde opleiding.

 

Yoga Alliance International

De Allround Yogateacher opleiding van Jip & Jan is geregistreerd als 200hr bij de Yoga Alliance Internationa (US). Yoga Alliance International is de grootste organisatie die de yoga community vertegenwoordigd. Jip & Jan een officieel geregistreerde Yoga Teacher Training (RYT) Childrens Yoga School (RCYS). Na het afronden van een opleiding bij Jip & Jan kun je je aanmelden bij de Yoga Alliance. Echter ontvang je alleen een erkend internationaal certificaat na het afronden van de allround en basic kinderyoga/yogateacher opleiding. Alleen yogadocenten die in het bezit zijn van een  RYT 200 uur certificaat kunnen zich als RCYT  95 uur Childrens Yoga teacher laten registreren bij deze organisatie.

 

Yoga Alliance Professional

http://www.kinderyoga.nl/im.php?f=http%3A%2F%2Fwww.yogaallianceprofessionals.org%2Fimages%2FYoga-Alliance-Member.png&w=220&h=220De kinderyoga opleiding (basic, intensive en allround) is ook aangesloten bij Yoga Alliance Professional (UK) geregistreerd als Vocational Courses. Dit betekent dat je na het behalen van je certificaat jezelf kunt registreren als kinderyogadocent. Deelnemers die een opleiding  volgen ontvangen een GRATIS Trainees lidmaatschap gedurende het opleidingstraject. Na het afronden van de opleiding kan je lidmaatschap worden omgezet ineen affiliate membership. Yoga Alliance Professionals biedt de mogelijkheid aan geregistreerde leden om een voordelige beroepsverzekering af te sluiten. 

 

Nederlands Yoga Vereniging

VeVereniging Yogadocenten Nederlandreniging Yogadocenten Nederland (VYN): VYN is het startpunt voor kwaliteitsyoga. Jip & Jan biedt door de Vereniging erkende specialisaties (60 punten) en bijscholingen (20 punten) aan.  Je kunt lid worden van deze organisatie wanneer je een erkende 4 jarige Yoga docentenopleiding hebt afgerond.

 

Beroepsorganisatie voor kindercoaches

banner adiona Adiona: Dit is de Nederlandse beroepsorganisatie voor  kindercoaches. Na het behalen van je kindercoach certificaat is het mogelijk om je bij deze organisatie aan te sluiten. Bovendien ontvang je € 25 korting op je lidmaatschap als je staat ingeschreven in het Jip & Jan register.  Adiona biedt ook de mogelijkheid om voordelig een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

 

Jip & Jan register

Naast de internationale en nationale registraties worden docenten en coaches die bij Jip & Jan een opleiding hebben afgerond geregistreerd in het Jip & Jan register. Het register registreert docenten die voldoen aan de kwaliteitsnorm die wij stellen. Registratie geeft je het recht om het Jip & Jan keurmerk op je website te plaatsen. Het Keurmerk bevordert en waarborgt de kwaliteit en professionaliteit van docenten in Nederland en België.