Wat is kinderyoga?


Bij kinderyoga staat plezier voorop en niet de techniek en prestatie. De oefeningen laten je bewegen, fantaseren, ontspannen, ervaren en ontdekken. Yoga is een fijne manier om je coördinatie, concentratie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te vergroten. Het helpt bij het vinden van rust en ontspanning en het ontwikkelen van een krachtig en flexibel lijf. Spelenderwijs leer je van je ervaring, word je je bewust van je lijf, gedachten en gevoelens. Door yoga leer je jezelf steeds beter kennen. De yogafilosofie die aan de basis ligt loopt als een rode draad door de studie.  Belangrijke vragen die daarbij aan de orde komen zijn: wat kan ik, wat wil ik, wat voel ik, waar liggen mijn grenzen en hoe kan ik mijn grenzen verleggen? Je kunt yoga heel goed gebruiken in je dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en te veel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn. Een kinderyoga avontuur bevat verschillende lesonderdelen die spelenderwijs terug in een doorlopend verhaal waarin kinderen gaan bewegen, spelen, fantaseren, ervaren, ontdekken en ontspannen. Aan het eind van ieder avontuur kan een tekening gemaakt worden van alles wat ze hebben beleefd. Naast dat yoga goed voor je is, is het ook nog superleuk om te doen!