Basisopleiding Hathayoga


De basisopleiding hathayoga geeft je meer verdieping in de yoga. Er wordt een stevige basis gelegd voor de eigen yogabeoefening. Alle elementen die binnen een yogales aanwezig zijn komen aan bod. Je leert ook meer over de achtergronden van al deze factoren binnen een yogales. Er wordt kennis gemaakt met chakrayoga en de yoga filosofie. Het gedachtegoed van de grootste denker Patanjali met betrekking tot yoga en onze denkpatronen wordt bestudeerd. De cursisten worden begeleid op hun weg naar meer inzicht door yoga. Eigen ervaringen zijn daarbij essentieel. Het zuiver kijken naar jezelf en de wereld om je heen loopt als rode draad door de opleiding. Het lichaam is het voortdurende vertrekpunt als middel tot bewustwording. Elke lesdag bevat een praktijkdeel, waarin elke lesdag een andere serie yogahoudingen aan bod komt, steeds wordt de relatie gelegd tussen theorie en praktijk. De opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in de te behandelen onderwerpen en vormt een waardevolle aanvulling op de kinderyoga opleiding en yoga voor jongeren. De basisopleiding Hathayoga wordt gegeven door yogadocent Jeroen Takes. Jeroen heeft jaren ervaring in het verzorgen van een opleiding Hatha yoga in Den Haag. Na iedere lesdag ontvang je een handout van de lesstof. Na het afronden van de basisopleiding hathayoga ontvang je een certificaat.

 

 

Lesdata
Kosten
€ 750,00
Inschrijvingen
10 / 14
1) Zo 01-Nov 200910.30-16.30 uur
Theorie: Het achtvoudige pad van yoga: hoe werkt de geest en het denkvermogen?
Praktijk: Yogahoudingen en de juiste opbouw; voorbereidende oefeningen, tussenoefeningen en het belang van tegenovergestelde bewegingen.
2) Zo 08-Nov 200910.30-16.30 uur
Theorie: Jouw eigen yogaproces; de struikelblokken en motivatie.
Praktijk: Yogahoudingenen; ontdek welke houdingen moeilijk zijn en hoe je daarmee om kunt gaan, waar ligt je kracht en souplesse en hoe kun je deze gebruiken.
3) Zo 15-Nov 200910.30-16.30 uur
Theorie: Verdieping van het achtvoudige pad: de oefenweg en de resultaten.
Praktijk: Yogahoudingen met een specifiek doel of thema; bv verbetering bij rug- of gewrichtsklachten en yogahoudingen voor een betere ademhaling of bloedsomloop.
4) Zo 22-Nov 200910.30-16.30 uur
Praktijk: meditatie- en ontspanningstechnieken; Theorie: het belang van meditatie en ontspanning. Wat is meditatie, welke vormen bestaan er, idem voor ontspanning, en de toepassing.
5) Zo 29-Nov 200910.30-16.30 uur
Herhaling van de meest besproken yoga houdingen en de effecten daarvan.
6) Zo 06-Dec 200910.30-16.30 uur
Theorie: Uitleg en betekenis van de Chakra’s.
Praktijk: Yogahoudingen voor specifieke chakra’s; hoe stimuleer je bepaalde gebieden en hoe rem je ze af zodat een totaal evenwicht kan ontstaan?