Krachtspel Coaching


De modele yogatherapie voor kinderen is gebaseerd op de Ayurvedische principes en de yogafilosofie die zijn vertaald in het krachtspel. Je kunt die eigenschappen goed onderzoeken als je ze indeelt in drie krachten: rots, zon en wind. Deze krachten sturen het lichaam en de emoties aan. Iedere kracht kan je sterke en zwakke kanten bepalen. Bij een disbalans kunnen eigenschappen die bij de kracht horen sterker in jezelf naar voren komen. Je raakt uit balans als één van de krachten in het lichaam wordt versterkt door een ongezonde leefstijl, een emotionele gebeurtenis of door bepaalde gebeurtenissen in je leven. Als rotskracht in balans is dan sta je stevig in je schoenen, ben je vriendelijk en vol zelfvertrouwen. Bij een teveel van deze kracht word je futloos en kom je snel aan in gewicht. Als zonkracht in balans is dan heb je pit, weet je wat je wilt en zet je door. Bij een teveel van deze kracht wordt je snel boos en heb je eerder last van hoofdpijn. Als windkracht in balans is dan sta je enthousiast en opgewekt in het leven en ben je creatief. Bij een teveel van deze kracht ben je sneller afgeleid en heb je regelmatig last van buikpijn. Het krachtspel geeft je de mogelijkheid om op voedings-, bewegings- en gedragsniveau te zoeken naar de tegengestelde kracht die je cliënt nodig heeft om de disbalans die de klachten oplevert op te heffen. Je gaat begrijpen waarom sommige bewegingen lastig of makkelijk zijn en waarom je op een bepaalde manier emotioneel reageert in een situatie. Als je weet wat goed is voor je lijf, wordt het makkelijker om hier rekening mee te houden. Na de Krachtspel coaching voelt het kind direct dat zijn energie begint te stromen in zijn lijf. De kracht die hij op dat moment nodig heeft, komt vrij, waardoor hij beter in de juiste richting kan bewegen. Het krachtspel  bevat bewegingsoefeningen, meditaties, emotiespelletjes en creatieve opdrachten en positieve affirmaties. De verschillende werkvormen laten je het effect van de krachten in jezelf ervaren. Het krachtspel is inzetbaar in een kinderyogales, kindercoachsessie en andere vormen van hulpverlening.

 

Informatie
Deze methode vormt een onderdeel van de  opleidingen 
Kinderyoga-, kinderyogatherapie en Methode Purperhart, maar kan ook als bij- of nascholing gevolgd worden door bijvoorbeeld kinderyogadocenten, kindercoaches, kindertherapeuten en andere hulpverleners die graag willen werken met de methode. Na het afronden van deze eendaagse training ontvang je het certificaat ‘Krachtspel Methode®’ en mag je het logo van de methode op je website plaatsen. Het is ook mogelijk om de methode uit te breiden door de module ‘Emotiespel Coaching’ te volgen. De training wordt gegeven door Helen Purperhart.
De cursus is inclusief lesreader en exclusief de verplicht krachtspel. Overige studiemateriaal is verkrijgbaar in de online shop.

 

Meer weten?
Beantwoord de vragen van de krachtmeter en ontdek welke kracht bij jou in overmaat aanwezig is. Lees het artikel over het krachtspel of het onderzoek over de effecten van yogatherapie met behulp van het krachtspel. Volg ook de 2 daagse module emotiegericht coachen als je meer inzicht wilt krijgen in tegengestelde emoties.

 

Lesdata
Kosten
€ 275,00
Inschrijvingen
10 / 14
1) Za 03-Nov 201210.30-16.30 uur
Krachtspel methode®
2) Za 10-Nov 201210.30-16.30 uur
Krachtspel methode®