Krachtspel-Yogatherapie


Deze module is gebaseerd op principes uit de Ayurveda en Hathayoga. Helen Purperhart heeft deze kennis vertaald en eenvoudig toepasbaar gemaakt met haar krachtspel methode. De combinatie van deze principes met haar manier van zijn maakt de workshop speels, uitdagend en effectief. De krachtspel methode® geeft inzicht in ieders unieke eigenschappen. Je kunt die eigenschappen goed en gemakkelijk onderzoeken door ze in te delen in drie krachten: rotskracht, zonkracht en windkracht. In ieder mens zijn deze drie krachten in een unieke verhouding werkzaam en sturen zo het lichaam en de emoties aan. Wanneer een kracht sterk aanwezig is, zullen de eigenschappen die bij die kracht horen ook sterker naar voren komen. We raken uit balans als één van de krachten in ons lichaam nog eens wordt versterkt door een ongezonde leefstijl, een emotionele gebeurtenis of door bepaalde omstandigheden in ons leven. Iedere kracht kan zo onze sterke en zwakke kanten bepalen. Als rotskracht in balans is dan staan we stevig in onze schoenen, zijn we vriendelijk en vol zelfvertrouwen. Bij een teveel van deze kracht worden we sneller futloos, traag en komen we aan in gewicht. Als zonkracht in balans is dan hebben we pit, weten we wat we willen en zetten we door. Bij een teveel van deze kracht worden we sneller warm en boos. Als windkracht in balans is dan staan we enthousiast en opgewekt in het leven en zijn we creatief. Bij een teveel van deze kracht worden we sneller koud en bewegelijk. Het krachtspel geeft een kind dat uit balans is de mogelijkheid om op lichamelijk en emotioneel niveau op zoek te gaan naar de kracht die het nodig heeft om weer balans in zichzelf te ervaren.

 

Informatie
Deze module vormt een onderdeel van de therapeutische kinderyoga  bijscholing
, maar kan ook als bij- of nascholing gevolgd worden door bijvoorbeeld kinderyogadocenten, kindercoaches, kindertherapeuten en andere hulpverleners die graag willen werken met de methode. Het is ook mogelijk om de methode uit te breiden door de module ‘Emotiespel Coaching’ te volgen. De training wordt gegeven door Helen Purperhart. De cursus is inclusief lesreader en exclusief de verplicht krachtspel. Overige studiemateriaal is verkrijgbaar in de online shop. Bekijk de agenda voor andere data.

 

Meer weten?
Beantwoord de vragen van de krachtmeter en ontdek welke kracht bij jou in overmaat aanwezig is. Lees het artikel over yogatherapie of het onderzoek over de effecten van yogatherapie. Volg ook de 2 daagse module emotiegericht coachen als je meer inzicht wilt krijgen in tegengestelde emoties.

 

Lesdata
Kosten
€ 125,00
Inschrijvingen
11 / 12
1) Vr 26-Jun 201510.30-16.30 uur
Krachtspel Methode®
Docent: Helen Purperhart
Adres: Operetteweg 92, Almere